Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Árpád-házi sorozatgyilkosság?
  2024-01-14 12:15:21, vasárnap
 
 









ÁRPÁD-HÁZI SOROZATGYILKOSSÁG?


"Oh adj, oh adj nekem
Hűs cseppet, hű csehem!"
"Itt a kehely, igyál,
Uram, László király.
Enyhít... mikép a sír"


E közismert sorokkal sugallta Arany János, hogy az 1457-ben alig 18 esztendősen elhunyt uralkodó, V. László inkább lett mérgezés áldozata, mintsem hogy természetes halált halt volna. Ezt a kortársak és az utókor által is széles körben elfogadott nézetet a történelemtudomány az elhunyt földi maradványainak vizsgálata alapján egyértelműen cáfolni tudta: az ifjú király a leukémiához hasonlatos, rákos betegségben hunyt el.



"Manapság sokan hisznek abban, hogy a magyar királyok, akik 1526-ig uralkodtak, kevés kivételtől eltekintve, valamennyien gyilkosság áldozatai lettek, életüknek egy széles összeesküvés vetett véget. Ezt az elképzelést Grandpierre Kolozsvári Endre vetette papírra, aki az 1991-ben megjelent Magyarok Titkos Története. Királygyilkosságok. Hogyan haltak meg a magyar királyok? című könyvében nem kevesebbet állított, hogy ez az összeesküvés valahonnan kívülről irányítva azon munkálkodott, hogy a Habsburg-ház kerüljön trónra, de rajtuk kívül természetesen a katolikus egyházat is a vádlottak padjára ültette.


Szinte minden egyes magyar királyról szóló Wikipedia oldalon ott találhatjuk a hivatkozást Grandpierre Kolozsvári Endre könyvére, amelyet más helyeken a magyar történelembe való külső beavatkozás kétségbevonhatatlan bizonyítékaként szoktak felhozni. Állításait részben az uralkodói évszámokra alapozza, szerinte ugyanis tény, hogy az Árpád-házi, majd a vegyesházi királyok uralkodása sokkal rövidebb ideig tartott, mint a Habsburg-házé, és az egyes dinasztiák uralkodóinak átlagéletkora között is jelentős eltérés van a Habsburgok javára. Legalábbis a számok alapján, a krónikások tudósításait e tekintetben, legalábbis műve bevezetőjében, nem vette figyelembe. Ő maga a hosszabb és rövidebb uralkodások váltakozását gyorsuló és lassuló ritmusoknak nevezte, és azt a látszatot igyekezett kelteni, hogy elképzelése csak a számokon alapul, nem befolyásolta semmilyen ideológia.


Grandpierre Kolozsvári Endre könyvének borítója (Forrás: grandpierre.hu)





Vizsgálatának végeredménye nem is lehetett kérdéses, megállapította, hogy a Habsburgok magasabb életkort éltek meg, és tovább is uralkodtak, mint az őket megelőző dinasztiák. Mindez azt is jelenti az ő szemszögéből, hogy az általa felvázolt nemzetközi összeesküvés a magyar királyok ellen nemcsak hagymázas fantázia, hanem a matematika kérlelhetetlen szűrőjén átszivárgó valóság.

Ebben az írásban azt fogjuk megvizsgálni, hogy az Árpád-házi királyokra csakugyan igaz-e az állítás, hogy rövidebb ideig uralkodtak és korábban is haltak meg, illetve ennek lehet-e más magyarázata, mint egy gigantikus, nemzeteken és történelmi korokon átívelő összeesküvés. Egyúttal pedig megtesszük azt, amit Grandpierre Endre elmulasztott: összehasonlítjuk más dinasztiákkal az így nyert adatokat.

Ha már a számokról van szó, amelyekre annyit hivatkozik, meg kell állapítanunk, hogy Grandpierre Endre sajnos gyakran módosította a magyar uralkodók életkorát úgy, hogy az a számára kedvezőbb végeredményt hozza ki. Az Árpád-házi királyok esetén az alábbiaknál követett el kisebb-nagyobb ,,tévedést": (Az adatokat Kristó Gyula - Makk Ferenc: Az Árpádok. Fejedelmek és királyok. című munkájából, valamint a Korai Magyar Történeti lexikonból vettük).

I. (Szent) István: Grandpierre 986-ra teszi a születését, ugyanis a táblázatában Istvánt 52 évesnek tünteti fel a halálakor. Ez azonban szinte teljesen kizárt, a Képes Krónika 969-et jelöl meg születési évként, amelyet több történész is túl korainak vél, ám ha figyelembe vesszük, hogy Istvánt 997-ben, Koppány lázadásakor övezték fel karddal, ami 16-18 éves kort feltételez. Vagyis Grandpierre Endre egyszerűen levont legalább hat évet első királyunk életkorából.

I. András: Grandpierre Endre 40 évesnek tünteti fel az 1060-ban elhunyt királyt, öt évet lecsípve a valószínű életkorából.

I. Béla: András öccse sem járt jobban, 41 évet írt a táblázatába az uralkodó neve mellé, apróbb probléma, hogy a történeti adatok szerint 1020-ig legkésőbb meg kellett születnie. A történészek becslései szerint Béla 43 és 48 éves kor között lehetett a halálakor, így Grandpierre Endre legalább három évet itt is megspórolt.

I. Géza: Az 1040 körül született uralkodó járt talán a legrosszabbul, Grandpierre Endre hét évet vont le a lehetséges életkorából, 30 évesnek feltüntetve őt halálakor.

I. (Szent) László: Életkora pontosan nem tudható, egyetlen adatunk biztos, hogy már élt, amikor 1048-ban apja Lengyelországba távozott. 1095-ben bekövetkezett halálakor tehát legalább 47 éves volt, és nem kizárt, hogy még ennél is korábban született. Grandpierre Endre mégis 45 esztendőre kurtította életét.

Könyves Kálmán: Az ő születési idejét megbecsülni tudjuk. I. Géza másodszor házasodott meg 1074/75-ben, Kálmán viszont az első feleségétől született. Mivel értesülünk legalább öt testvéréről is, ezért legkorábban 1070 körül születhetett, vagyis halálakor legalább 46 éves volt. Grandpierre Endre ezt a legalacsonyabb számot is négy évvel csökkentette.

Grandpierre Kolozsvári Endre (Forrás: Wikipedia)





A vélhetően nem véletlenül megrövidített életkorú Árpád-házi uralkodók mellett érvelésének másik elemébe is csúszott hiba, művének táblázatából ugyanis egyszerűen kimaradt az 1564-76 között uralkodó Habsburg Miksa. Ennek vélhetően az az oka, hogy a lassuló és gyorsuló ritmusra osztott történelmi tézisébe alaposan belerondított volna egy rövid ideig regnáló Habsburg.

A statisztika feledhetetlen bája

Az efféle számolgatással azonban több probléma van. Önmagában persze nem ördögtől való gondolat összehasonlítani az uralkodóházak elhunytjainak átlagéletkorát, azonban nem árt, ha a végeredményt nem befolyásoljuk azzal, hogy a várakozásainkhoz igazítjuk a puszta számokat. Grandpierre Endre ugyanis ezt tette velük, alkalmazva a tévesen Churchillnek tulajdonított bölcsességet a statisztikáról.

A következő probléma az általa optimálisnak nevezett uralkodási idő és életkor meghatározásával van. Grandpierre Endre 30 évben határozta meg az uralkodók optimális trónra lépési idejét, és 60 évben az optimális életkorát. A modern társadalmakban ez igaz lehet, ám egy tetszőlegesen kiválasztott középkori csoport, jelesül mondjuk az Árpád-házi királyok esetén ilyen elvárást támasztani kissé anakronisztikus. Arról nem is beszélve, hogy ezt az optimális életciklust néhány Habsburgnak sem sikerült teljesítenie.


Kun László meggyilkolása a Képes Krónikában (Forrás: Magyar Elektronikus Könyvtár)





Az összehasonlítás is ingatag talajon áll, hiszen az köztudott, hogy az átlagéletkor a történelemben előre haladva növekszik. Mindezt számos tényező befolyásolja, elég csak az orvostudományra és a táplálkozásra utalni, de ha egy bármilyen 10-13. századi dinasztiát összevetünk egy 16-20. századi dinasztiával, nagy valószínűséggel ugyanarra az eredményre jutunk: a később regnáló dinasztia tagjai tovább éltek. Ha a Habsburg-ház uralkodóit összevetjük például az 1848 és 2017 között hatalmon volt magyar miniszterelnökökkel, akkor az átlagéletkoruk 68,06 lesz, ami magasan meghaladja az uralkodóház 55,29-es értékét. Átlagosan egy magyar miniszterelnök tehát több mint tíz évvel élt tovább, mint egy Habsburg-uralkodó, pedig előbbiek közül többeket is kivégeztek, rontva a statisztikát. Mégsem tudunk egyetlen olyan összeesküvés-elméletről, amely azt taglalná, hogy egy titkos világhatalom szándékoltan magyar politikusokra akarta volna lecserélni az osztrák uralkodókat.

Amit a számok tényleg elmondanak

Tegyük meg tehát azt, amit Grandpierre Endre elmulasztott: hasonlítsuk össze az Árpád-házi uralkodóinkat a kortárs európai dinasztiákkal. Ha igaza van, és a magyar uralkodókat szándékoltan tették el sorozatosan láb alól, akkor kétségtelenül azt kell látnunk, hogy uralkodási hossz valamint átlagéletkor terén kirívóan alacsonyan kell teljesítenie az Árpád-háznak.

Alább szedtem össze az Árpádokkal kortárs (10-13. századi) európai uralkodóházakat országok szerint. Egy-egy dinasztiát az első uralkodójától az utolsóig figyelembe vettem.

Ország (Uralkodói dinasztiák,uralkodók száma, átlagos uralkodási hossz, uralkodók elhalálozásának átlagéletkora)

Magyar Királyság (Árpádok, 1000 -

1301): 23 király, 13,09 év uralkodás, 42,39 éves kor
Angol Királyság (dán királyok, Godwin-ház, Normandiai-ház, Plantagenet ház (1016 - 1399): 19 király, 20,16 év uralkodás, 47,58 éves kor
Francia Királyság (Karoling-, Capeting-dinasztia (840-1328): 19 király, 18,07 év uralkodás, 41,81 éves kor
Szicíliai Királyság (Hauteville-ház, Hohenstauf-ház, Anjou-ház (1071 - 1282): 14 király, 15,07 év uralkodás, 40,57 éves kor

Pamplonai, majd Navarrai Királyság (Jimeno-ház, aragóniai uralkodók, champagnei uralkodók (905 - 1305): 18 király, 22,22 év uralkodás, 47,67 éves kor
Aragóniai Királyság (Jimeno-ház, Barcelonai-ház (1035 - 1410): 16 király, 23,43 év uralkodás, 49,63 éves kor
Kasztíliai Királyság (Jimeno-ház, Burgundiai-ház (1037 - 1369): 15 király, 22,13 év uralkodás, 43,87 éves kor
Portugál Királyság (Burgundiai-ház (1139-1385): 9 király, 27,33 év uralkodás, 54,22 éves kor
Cseh Királyság (Přemysl-ház (872 - 1306): 32 király, 14,58 év uralkodás, 44,58 éves kor
Lengyel Királyság (Piast-ház (963 - 1138): 12 király, 18,29 év uralkodás, 43,86 éves kor
Skót Királyság (Dunkeld-ház, Ygling-ház (1034-1290): 14 király, 18,29 év uralkodás, 43,86 éves kor
Dán Királyság (Yelling-ház, Estridsen-ház (940 - 1332): 29 király, 13,52 év uralkodás, 42,97 éves kor
Svéd Királyság (különböző dinasztiák (970 - 1250): 27 király, 10,77 év uralkodás, 35,59 éves kor
Norvég Királyság (különböző dinasztiák (870 - 1319): 40 király, 11,23 év uralkodás, 33,20 éves kor
Kijevi Nagyfejedelemség (Rurik-dinasztia (830 - 1170): 26 király, 13,08 év uralkodás, 54,77 éves kora

A táblázat rövid átfutása után is kiderül, hogy a Magyar Királyság királyai uralkodási hosszukat illetően kétségtelenül a lista hátsó felében találhatóak. Mégis Kijev, a skandináv országok, vagy a Cseh Királyság uralkodói is hasonló, vagy rövidebb uralkodási idővel bírtak. Az életkorra vonatkozó adatok terén az egymást gyakran széjjelcsapkodó viking uralkodók szintén rosszabbul teljesítettek, mint az Árpádok, de emellett Szicília és a Francia Királyság is elmondhatja magáról ugyanezt.
VIII. Károly francia király (Forrás: Wikipedia) A király halálát az okozta, hogy beverte a fejét egy ajtó szemöldökfájába. Vajon ugyanaz a titkos összeesküvés végzett vele is, mint az Árpádokkal?
VIII. Károly francia király (Forrás: Wikipedia) A király halálát az okozta, hogy beverte a fejét egy ajtó szemöldökfájába. Vajon ugyanaz a titkos összeesküvés végzett vele is, mint az Árpádokkal?







Ennek alapján bátran kijelenthetjük, hogy amennyiben Grandpierre Endrének igaza van, úgy az ismeretlen és titokzatos hatalom nemcsak a magyar uralkodókkal végzett, hanem a francia, a cseh, a kijevi, a szicíliai és a skandináv királyok is megszenvedték működését. Vagy ha nem, akkor a magyar királyokon végeztek a névtelen merénylők olyan pocsék munkát, hogy Európa koronás főinek a harmada külső beavatkozás nélkül is átlagosan korábban halt meg. Legkézenfekvőbb azonban az a feltételezés, hogy Grandpierre Endre tévedett: a számok, amelyekre annyiszor hivatkozott a művében, nem őt igazolják."


"A rendszer megtesz mindent, hogy elrejtse valódi arcát, kíméletlen propagandagépezetének működését, a gazdaság megszállt területeiről és az állami erőforrásokból szerzett, hatalom-újratermelésre költött ezermilliárdok útját.

A 444 arra törekszik, hogy megmutassa a rendszer működését, a valódi arcát, a majorságokká, kastélyokká, ingatlanbirodalmakká, szuperjachtokká alakított ezermilliárdok sorsát, az államilag vezérelt karaktergyilkos médiahadjáratok anatómiáját, a társadalomra gyakorolt hatásait.

Szerintünk a független sajtónak ez a dolga

Arra kérjük önöket/titeket, hogy fizessenek/fizesstek elő, hogy dolgozhassunk tovább, és megmutathassuk, amit a hatalom el akar titkolni.

444.hu".


Link


Tényleg sorozatgyilkosság áldozatai voltak a középkori magyar királyok?

Link








Amit a 444. hu-ról azért illik tudnunk és el kell mondanom:


Grandpierre K. Endre fentieket sajnos már tudja megcáfolni, mert 20 éve már nincs közöttünk. Persze ne csodálkozzunk, mert ez az oldal mindenkit, aki nem az ö oldalukon van, azt be kell sározni. Pláne ha a múltjában sem volt kívánatos személy.

Grandpierre K. Endre magyar író, költő, gondolkodó és magyarságkutató. A Grandpierre-ek nemesi családja 1572-ben menekült Franciaországból Svájcba a Szent Bertalan éji hugenotta-mészárlás elől. Fiatal korában inkább költőként vált ismertté. A Fogadalom című versét az 1956-os forradalom során beolvasták a rádióban, míg a Magamról című költeménye az angol BBC rádió adásában szerepelt. Ifjúsági és verseskötetei nélkül hivatalosan 24 nagyobb horderejű művet (könyvet) hozott létre. Ezek közül A magyarok eredete című munkája Bakay Kornél szerint egyfajta népkönyvvé vált.

Történészként a magyar történelem azon oldalát kutatta, amivel nem igazán foglalkoztak kortársai. A MAGYAROK TITKOS TÖRTÉNETE c. könyve megjelenését 1985-ben a pártállam cenzúragépezete megakadályozta és csak a rendszerváltozás után adták ki.


A magyarságkutatás témájában publikált munkáit a fősodorbeli magyar történettudomány képviselői nem fogadt/j/ák el. Annál inkább a történelem meghamisítóéit! A ,,nemzeti ősvallás" alapjainak lerakására irányuló erőfeszítései pedig gyakorlatilag visszhangtalanok maradtak.

Ki ki döntse hát el, melyik lehet az igazabb?


"Az igazságot még akkor is el kell fogadni, ha az a magyarságnak kedvez."
- Grandpierre K. Endre.


Grandpierre K. Endre: MAGYAROK TITKOS TÖRTÉNETE KIRÁLYGYILKOSSÁGOK
HOGYAN HALTAK MEG A MAGYAR KIRÁLYOK?

Link



Grandpierre K. Endre

Link



Királyok gyilkosa, gyilkosok királya. Tényleg meggyilkolták középkori királyainkat?

Link



Mátyás király és a gyilkos füge mitosza

Link
















 
 
0 komment , kategória:  Történelem  
Címkék: nagyfejedelemség, meghatározásával, összehasonlítani, visszhangtalanok, várakozásainkhoz, összehasonlítjuk, történettudomány, magyarságkutatás, rendszerváltozás, franciaországból, orvostudományra, összehasonlítás, valószínűséggel, uralkodóházakat, szemöldökfájába, széjjelcsapkodó, elhalálozásának, szuperjachtokká, bizonyítékaként, legkézenfekvőbb, médiahadjáratok, magyarságkutató, lengyelországba, cenzúragépezete, karaktergyilkos, anakronisztikus, átlagéletkorát, számolgatással, legalacsonyabb, miniszterelnök, kérlelhetetlen, társadalmakban, átlagéletkoruk, statisztikáról, megállapította, maradványainak, 1457-ben alig, utókor által, elhunyt földi, ifjú király, leukémiához hasonlatos, magyar királyok, széles összeesküvés, elképzelést Grandpierre, 1991-ben megjelent, összeesküvés valahonnan, katolikus egyházat, vádlottak padjára, hivatkozást Grandpierre, magyar történelembe, uralkodói évszámokra, vegyesházi királyok, ÁRPÁD-HÁZI SOROZATGYILKOSSÁG, Arany János, Grandpierre Kolozsvári Endre, Magyarok Titkos Története, Grandpierre Endre, Kristó Gyula, Makk Ferenc, Korai Magyar Történeti, Képes Krónika, Vagyis Grandpierre Endre, Könyves Kálmán, Habsburg Miksa, Képes Krónikában, Magyar Elektronikus Könyvtár, Magyar Királyság, Angol Királyság, Francia Királyság, Szicíliai Királyság, Navarrai Királyság, Aragóniai Királyság, Kasztíliai Királyság, Portugál Királyság, Cseh Királyság, Lengyel Királyság, Skót Királyság, Svéd Királyság, Norvég Királyság, Kijevi Nagyfejedelemség, Mégis Kijev, Grandpierre Endrének, Grandpierre, Franciaországból Svájcba, Szent Bertalan, Bakay Kornél, MAGYAROK TITKOS TÖRTÉNETE, MAGYAROK TITKOS TÖRTÉNETE KIRÁLYGYILKOSSÁGOK, HOGYAN HALTAK MEG MAGYAR KIRÁLYOK,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Bizonyos kulturális szint nélk...  Bella István: Zsoltár  Szép Ernő - Virágzó akácfák  A boldogság ült a világvégén  Facebookon kaptam  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Két ember becsülete  Facebookon kaptam  Idézetek a barátságról  Az udvariasság alapja: önismer...  Mindenünk, amink van, amit sze...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Volt egy...  Facebookon kaptam  Az idő elsodorja létezésünk  A Mester kezének érintése  Beney Zsuzsa - Sirató  Gárdonyi Géza - Április végén  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ünnepelj csak  Becsüld meg azt amid van,...  Paul David Tripp Április 24  Facebookon kaptam Krisztinától  György napra  Tehetségtelen gyerek nincs.  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Nagyon furcsa szeretni valakit...  Facebookon kaptam  Ez a jó az alvásban.  Paul David Tripp Április 23  Paul David Tripp Április 26  Jó éjszakát  Ma  Facebookon kaptam  Szent György nap  Búzaszentelés  Próbálkozni kell ahhoz,  Föld napja április 22  Föld napja április 22  Ébredj  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  A fenyő nem szép fa, (...)  Az Európai Unió is foglalkozik...  Az udvariasság alapja: önismer...  Ébredj  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Maradék idő  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Egyszerűen  Facebookon kaptam  Amit átélünk,  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Ma  Facebookon kaptam  A fenyő nem szép fa, (...)  Facebookon kaptam  A boldogság ült a világvégén  Esti kép  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Nagyon furcsa szeretni valakit...  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  A Föld napja  Idézetek a barátságról  Beney Zsuzsa - Tavasz  Viharban csak az a fa marad ál...  Facebookon kaptam  Szent György nap  Messziről jött ember  Facebookon kaptam  Alvó cica  A Föld napja  Minden szülő a lényével nevel.  Irgalom és ítélet  Esti kép  A föld szépségéért  Búzaszentelés  A hét szűk esztendő  Facebookon kaptam  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Alakot vált...  Idézetek a barátságról 
Bejegyzés Címkék
1457-ben alig, utókor által, elhunyt földi, ifjú király, leukémiához hasonlatos, magyar királyok, széles összeesküvés, elképzelést Grandpierre, 1991-ben megjelent, összeesküvés valahonnan, katolikus egyházat, vádlottak padjára, hivatkozást Grandpierre, magyar történelembe, uralkodói évszámokra, vegyesházi királyok, egyes dinasztiák, számok alapján, krónikások tudósításait, látszatot igyekezett, számokon alapul, őket megelőző, általa felvázolt, matematika kérlelhetetlen, magyar uralkodók, alábbiaknál követett, adatokat Kristó, táblázatában Istvánt, 1060-ban elhunyt, valószínű életkorából, uralkodó neve, történeti adatok, történészek becslései, 1040 körül, lehetséges életkorából, első feleségétől, legalacsonyabb számot, 1564-76 között, rövid ideig, statisztika feledhetetlen, efféle számolgatással, uralkodóházak elhunytjainak, várakozásainkhoz igazítjuk, puszta számokat, tévesen Churchillnek, következő probléma, általa optimálisnak, uralkodók optimális, optimális életkorát, modern társadalmakban, tetszőlegesen kiválasztott, optimális életciklust, történelemben előre, táplálkozásra utalni, bármilyen 10-13, eredményre jutunk, később regnáló, magyar miniszterelnök, titkos világhatalom, osztrák uralkodókat, számok tényleg, kortárs európai, magyar uralkodókat, első uralkodójától, utolsóig figyelembe, táblázat rövid, lista hátsó, skandináv országok, életkorra vonatkozó, egymást gyakran, király halálát, ajtó szemöldökfájába, titkos összeesküvés, magyar uralkodókkal, skandináv királyok, magyar királyokon, névtelen merénylők, harmada külső, rendszer megtesz, gazdaság megszállt, állami erőforrásokból, rendszer működését, valódi arcát, államilag vezérelt, társadalomra gyakorolt, független sajtónak, középkori magyar, oldal mindenkit, 1956-os forradalom, magyarok eredete, magyar történelem, pártállam cenzúragépezete, rendszerváltozás után, magyarságkutatás témájában, fősodorbeli magyar, történelem meghamisítóéit, gyilkos füge, nagyfejedelemség, meghatározásával, összehasonlítani, visszhangtalanok, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 14 db bejegyzés
e év: 84 db bejegyzés
Összes: 4845 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4894
  • e Hét: 24713
  • e Hónap: 64534
  • e Év: 242409
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.